Søk medlemskap

Vil du bli medlem i AYF? Nå kan du søke medlemskap i AYF! Søknadsfrist 9.juni

Akademiet for yngre forskere (AYF) er en mangfoldig, tverrfaglig og tverrsektoriell møteplass og forskningspolitisk plattform for yngre forskere, som ble stiftet i 2015. Det er også en pådriver for nyskapende forskningsformidling, en attraktiv vitenskapelig debattarena og en betydelig og synlig aktør innen forskningspolitiske spørsmål.  

Per i dag har Akademiet 41 medlemmer. I oktober trer 9 medlemmer ut av akademiet. I årets opptak vil vi ønske opptil 10 nye medlemmer velkommen og opp til 2-3 medlemmer som arbeider i utlandet, men som har tilhørighet til et norsk forskningsmiljø (jf. AYFs vedtekter §2.2.).  

Velkommen til åpent nettmøte med oss 29.mai kl. 12.00 – les mer og registrer deg her 

Hvem er vi på utkikk etter? 

Vi søker yngre forskere som har betydelig og selvstendig vitenskapelig eller kunstnerisk arbeid å vise til, samt har markert seg aktivt og faglig innenfor eget fagfelt. AYF ønsker å rekruttere medlemmer fra hele landet, fra ulike fagfelt og ulike institusjoner. 

Du må være interessert i samt ha mulighet til å delta aktivt i akademiets virke. Arbeidsspråket til AYF er norsk, og det er ønskelig at de som tas opp kan forstå muntlige og skriftlige diskusjoner på norsk.  

Vi tilbyr:  

  • en unik utviklingsmulighet med et inkluderende, aktivt, tverrfaglig og tverrsektorielt nettverk, som også samarbeider med et større internasjonalt nettverk for yngre forskere  
  • fire årlige samlinger over hele landet 
  • mulighet til å aktivt forme en av Norges fremste organisasjoner for yngre forskere 
  • mulighet til å ha direkte dialog med de fremste aktørene i norsk akademia og forskningspolitikk 

 

Om søknadsprosessen 

For å bli tatt opp som medlem i Akademiet kan du ikke fylle mer enn 40 år i kalenderåret opptaket skjer. Fratrekk i alder grunnet foreldrepermisjon, verneplikt og sykemelding følger Norges forskningsråds retningslinjer dersom det foreligger relevant dokumentasjon.) Medlemskapet varer i fire år og oppnås på bakgrunn av søknad etterfulgt av et intervju som vil gjennomføres i august. Etter endt medlemskap tar man del i vår alumniforening.  

Medlemskap og opptak i Akademiet er regulert av § 3 i vedtektene våre.   

Slik søker du 

Send søknad og CV på e-post til bjorn.danbolt@yngreforskere.no. Merk e-posten med «Søknad AYF + ditt navn». 

Søknaden skal være maks én (1) side og inneholde en kort beskrivelse av din egen forskning samt hvorfor du ønsker å være en del av Akademiet for yngre forskere og hva du vil bidra med. 

CV-en må inneholde fødselsdato og informasjon om eventuelle permisjoner. Vi oppfordrer til å benytte en standardisert akademisk CV.  

Søknadsfrist: 9. juni kl. 23.59  

Har du spørsmål eller lurer på noe?  

Les vår nettsak med “ofte stilte spørsmål” - her får du en oversikt og forhåpentligvis svar på det du lurer på.  

 

Kontaktperson:  

Bjørn Kristian Danbolt 

Generalsekretær  

bjorn.danbolt@yngreforskere.no / tlf. 92 29 02 63   

AYFs medlemmer okt. 2022. Foto: David Jensen/AYF
AYFs medlemmer okt. 2022. Foto: David Jensen/AYF