foto-658 Gruppebilde

Høstsamlingen 2021 – nye medlemmer, ny strategi, ny ledelse og spennende debatter

Endelig kunne vi møtes igjen på ordentlig! 14-15.oktober arrangerte vi vår tradisjonsrike Høstsamling og for første gang arrangerte vi en samling i Stavanger – denne gang på ærverdige Hotel Victoria. Vi var nesten et fulltallig AYF hvor vi også tok opp elleve nye medlemmer.

Generalforsamlingen – nytt arbeidsprogram, ny strategi og ny ledelse

På generalforsamlingen markerte vi alt det gode arbeidet som har blitt utført i organisasjonen det siste året. En ny og ambisiøs strategi for perioden 2022-2026 ble vedtatt. Vi vedtok også Arbeidsprogrammet for 2022. Vi ser veldig frem til å jobbe med disse ambisiøse programmene. Hovedmålsetningene vil være et samfunnsengasjert AYF bygget på en sterk organisasjon. Disse dokumentene vil tre i kraft 1.januar og blir tilgjengelig på nettsiden før det.

Generalforsamlingen ble også ny ledelse valgt. Ny leder er Jonas Stein og ny nestleder er Kjersti Lohne.

De vil få følge i styret av Aike Rots, Irja Ratikainen, Anne Tjønndal, Eirik Holmøyvik (ekstern), Kjartan Almenning (ekstern), Mari Elken (første-vara) og Nils Hallvard Korsvoll (andre vara).

Leder Jonas Stein med nestleder Kjersti Lohne. Foto: AYF.

Høstsamling – spennende diskusjoner om ny regjering, akademisk yttringsfrihet og omstilling 

Vi hadde flere spennende programbolker. Vi fikk besøk av Rune Dahl Fitjar, pro-rektor for innovasjon ved Universitetet i Stavanger til å snakke om omstilling på dag 1. Dette med påfølgende panelsamtale med våre medlemmer Marte CW Solheim, Siddharth Sareen og Ragnhild Freng Dale.

På dag 2 hadde vi panelsamtale med redaktør i Khrono Tove Lie om hva den nye regjeringen og Hurdalsplattformen vil ha å si for akademia. I panelet deltok også Jonas Stein, Ingrid Lossius Falkum og Ragnhild Freng Dale.

Dette ble påfulgt av en spennende forelesning fra Vidar Strømme – fagsjef i Norges institusjon for menneskerettigheter (NiM) om akademisk ytringsfrihet. Dette vil bli et viktig tema for AYF i tiden fremover.

På samlingen fikk vi også noen glimt av både en animasjonsfilmserie og podkast som AYF vil lansere i løpet av kort tid!

Se noen bilder fra samlingen her.

Foto: Anne Lise Norheim.

 

Panelsamtale med Marte CW Solheim, Ragnhild Freng Dale, Siddharth Sareen og pro-rektor for innovasjon ved Universitetet i Stavanger Rune Dahl Fitjar. Foto: Bjørn Kristian Danbolt.

 

Panelsamtale med Ragnhild Freng Dale, Jonas Stein, Ingrid Lossius Falkum og redaktør i Khrono Tove Lie. Foto: Bjørn Kristian Danbolt.

 

Vidar Strømme ved Norges institusjon for menneskerettigheter holdt foredrag om Akademisk ytringsfrihet. Foto: Bjørn Kristian Danbolt.