Oslo, Norge 17.01.2024
Akademiet for Ynge Forskere vintersamling

Foto: Adrian Nielsen / AYF

Vintersamling i snøkaoset

Spennende og lærerik dag på det Norske Vitenskapsakademi og Stortinget i et Oslo i snøkaos    

17.januar hadde vi årets første samling. For tredje året på rad la vi denne samlingen til Det Norske Vitenskapsakademi. Dette er stedet vi har våre kontorer. AYF ble etablert i 2013 etter initiativ fra DNVA og vi ser en stor verdi i godt samarbeid med dem. 

Denne samlingens mest omtalte gjest var Kong Vinter selv. Etter et snøfall på nær en halv meter knelte det meste av trafikale systemer rundt hovedstaden. Det var likevel en blid og relativt presis gjeng med forskere som møtte opp på Akademiet onsdag morgen. Her hilste generalsekretær i DNVA oss, og fortalte kort om byggets lange historie og hvordan DNVA jobber.  

Besøk til utdannings- og forskningskomiteen 

Videre gikk turen til Stortinget og her møtte vi fire representanter fra utdannings- og forskningskomiteen i Kari-Anne Jønnes (H), Lise Selnes (Ap), Marit Knutsdatter Strand (Sp) og Grete Wold (SV). Det var et lærerikt møte for både oss og for stortingsrepresentantene hvor de ble utfordret med flere spørsmål, før vi hadde en påfølgende omvisning på Stortinget. En stor takk til stortingspolitikerne. Vi ser frem til et fortsatt konstruktivt samarbeid i en viktig tid i kunnskaps-Norge.  

Foto: Adrian Nielsen / AYF
Besøk på Stortinget. Stortingsrepresentantene på første rad er Lise Selnes (Ap, t.v), Kari Anne Jønnes (H) (nr 4 t.v) Grete Wold (SV) (nr 5 t.v.), Marit K. Strand (Sp) (t.h.). Foto: Adrian Nielsen/AYF

Videohilsen og partiprogramskolering  

Tilbake igjen på Vitenskapsakademiet hilste daværende forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch oss via video. Vi fikk besøk av våre gode venner i Norsk Studentorganisasjon ved leder Oline Sæther og kommunikasjonsrådgiver Karsten Werner Nielsen. De ga en grundig innsikt i hvordan NSO jobber og deres tydelige budskap var at selv om det er en stund til Stortingsvalget i 2025, så begynner partiprogramarbeidet allerede nå! Vårt eget medlem, og tidligere SV-politiker, Ingvild Reymert ga også en nyttig introduksjon til dette arbeidet. Vi ser frem til å ta fatt på dette viktige arbeidet fremover!  

Skolering med NSO med Karsten W. Nielsen og Oline Sæther i spisesalen på DNVA. Foto: Bjørn K. Danbolt/AYF
Skolering med Ingvild Reymert i spisesalen på DNVA. Foto: Bjørn K. Danbolt/AYF

Samme kveld ble også to av våre nyeste medlemmer, Alexander Eriksson Furunes og Carl Tollef Solberg, formelt tatt opp i en egen opptaksseremoni. 

Vi takker for en strålende start på kalenderåret tross heftig snøfall 😊    

Akademiet for Ynge Forskere i Kavlisalen ifbm vintersamling. Foto: Adrian Nielsen / AYF