Akademiet for yngre forskeres 20 første medlemmer. Utarbeidet av Eirik Furu Baardsen.

Akademiet for yngre forskere arrangerer "Forskernatt i akademiet"

Fredag 29. september arrangerer Akademiet for yngre forskere «Forskernatt i akademiet». Vi inviterer til spennende foredrag, forskermøter og interaktive aktiviteter! På programmet er filosofi, vinnerne av konkurransen Unge Forskere, gull, klimaendringer, politisk vold i Tanzania og elektronisk musikk.

Målet med arrangementet er å gi unge mennesker innblikk i verdien av kunnskap, hva det vil si å være en forsker og inspirere unge til en fremtidig forskerkarriere.

Kl. 19 åpner vi dørene til Professorboligen, i hagen bak universitetets bygninger og Universitetsplassen i Sentrum, og starter kvelden med et musikalsk innslag ved Akademiets egne Michael Duch og bassolo fra komponisten Verdi.

Deretter får vi et engasjerende plenumsforedrag innen temaet verdier ved den unge filosofen og forskeren Solveig Aasen fra Centre for the Study of Mind in Nature ved Universitetet i Oslo.

Etterfulgt av det får publikum mulighet til å delta i ulike aktiviteter rundt om i de forskjellige rommene i Professorboligen.

Fullstendig program finner du her: AkademietforYngreForskereForskernattiakademietProgram2017