Foto: Fotograf Hans Jørgen Brun

Birger Berge ny prosjektkoordinator i Akademiet for yngre forskere

Vi har gleden av å meddele at Akademiet for yngre forskere har ansatt Birger Berge som ny prosjektkoordinator for Konkurransen unge forskere og Lettenprisen.

Birger jobber per dags dato som undervisningsrådgiver i Raftostiftelsen og har tidligere jobbet blant annet med Holbergprisen i skolen. Berge har en mastergrad i historie fra Universitetet i Bergen og tidligere vært leder av FRI Vestland.  

Berge tar med seg en spennende og allsidig erfaring inn i den nyopprettede stillingen som prosjektkoordinator i Akademiet for yngre forskere.  

Birger ser fram til å ta fatt på jobben 

«Eg gler meg til å få få i gang igjen Konkurransen unge forskere saman med eit godt lag i Akademiet for yngre forskere! Det å løfte utforskartrang og kritisk tenking hjå ungdom er ei viktig oppgåve eg ser fram til å bidra inn i»

Birger Berge. Foto: Fotograf Hans Jørgen Brun

Generalsekretær Bjørn Kristian Danbolt er begeistret for rekrutteringen:  

“Vi ser veldig frem til å få Birger med på laget. Birgers erfaring og nettverk er av stor betydning for at vi får gjennomført og videreutviklet Konkurransen unge forskere og Lettenprisen på en god måte. Hans brede og spennende erfaring vil tilføre et viktig bidrag i å styrke AYF som helhet”.  

Bjørn Kristian Danbolt. Foto: John T. Tollefsen/AYF

Birger Berge tiltrer stillingen i februar 2024.

Vil du være med på Konkurransen unge forskere?  

Kontakt: Birger Berge

birger.berge@yngreforskere.no 

Tlf: 478 14 447 

Kontakt: Bjørn Kristian Danbolt

bjorn.danbolt@yngreforskere.no  

Tlf: 922 90 263  

 

Fra den internasjonale konkurransen for unge forskere i London i 2022. Foto: Anne Riiser
Fra utdelingen av Lettenprisen i Oslo sept. 2023. T.v. Borghild Roald (Letten Foundation), John Arne Røttingen (WHO), Paula Moraga (prisvinner), Nils H. Korsvoll (tidl. leder AYF). Foto: Thomas Eckhoff